Just published

Neu­veröffentlichungen am Lehr­stuhl

Wuttke, Alexander, Konstantin Gavras und Harald Schoen. 2020. „Leader of the free world or pioneer in democracy’s decline? Examining the democratic deconsolidation hypothesis on the mass level in East and West Germany“. Research and Politics, 7 (1). online first.

Mader, Matthias, Steiner Nils D. und Harald Schoen. 2020. „The globalisation divide in the public mind: belief systems on globalisation and their electoral consequences“, in: Journal of European Public Policy, 27 (10): 1526-1545.

Gärtner, Lea, Harald Schoen und Alexander Wuttke. 2020. „Ties That No Longer Bind? Effects and Responsiveness of Party Attachments in a Period of Crises“, in: Rüdiger Schmitt-Beck, Sigrid Roßteutscher, Harald Schoen, Bernhard Weßels und Christof Wolf (Hrsg.) The Changing German Voter. Oxford University Press.

Wuttke, Alexander und Harald Schoen, 2019: Who were the Voters behind the Schulz Effect? An Analysis of Voter Trajectories in the Run-up to the 2017 German Election, in: Korte, Karl-Rudolf und Jan Schoofs (Hrsg.), Die Bundestagswahl 2017, Analysen der Wahl-, Parteien-, Kommunikations- und Regierungs­forschung, Wiesbaden: Springer, 47-62.

Schoen, Harald, and Konstantin Gavras, 2019: Eher anhaltende Polarisierung als vorübergehende Verstimmung: Die Flüchtlingskrise und die Bürgerurteile über die Große Koalition zwischen 2013 und 2017, in: Zohlnhöfer, Reimut und Thomas Saalfeld (Hrsg.), Zwischen Stillstand, Politikwandel und Krisen­management: Eine Bilanz der Regierung Merkel 2013-2017, Wiesbaden: Springer, 17-37.

Steinbrecher, Markus und Harald Schoen, 2019: Channelling attention and choice? Examining effects of consideration sets on electoral decision-making, in: Electoral Studies 57, 294-301.

Mader, Matthias und Harald Schoen, 2019: The European refugee crisis, party competition, and voters' responses in Germany, in: West European Politics 42, 67-90